A férfi-nő viszonyról

Mit akar a nő és mit akar a férfi? Tulajdonképpen ugyanazt: utódot. Ehhez pedig olyan személyt, aki a legmegfelelőbb. Akkor mégis mi a gond? Az, hogy végül is teljesen mást akarnak. A nő a férfit, a férfi a nőt. Elég sokat őrlődtem ezen, de végül is be kell látni, nem mi, férfiak választunk. Nálunk ugyanis alapvetően a nő külső megjelenése az, ami felkelti az érdeklődésünket.

Bővebben
3919

A reklámról

Bár nem vagyok túl vén, de még emlékszem arra kiskoromból, amikor hetente egy napra a tévé elsötétült. Azaz a hétből csak hat napon volt adás, és akkor sem 24 órában, emellett csak egy, majd két csatornán. Ekkor még reklámot elenyészve láthattunk. Bár nem is nagyon volt mit reklámozni, mert ha véletlenül banán jött a közértbe, akkor ott állt az egész lakótelep. Nem kellett hozzá digitális adattovábbítás. Elég volt a szomszéd lépcsőházban lakó Marcsi néni.

Bővebben
5376

A kisebbségekről

Én kisebbségnek tekintek minden olyan személyt, csoportot, akiknek az élete kívül esik a nagy többségen. Ilyenek a többiek számára furcsák, a csoportidegenek, a depressziósok, az idősek vagy akár a melegek is. Európában ilyenek vagyunk mi magyarok is. Aki pedig ilyen, az folyamatosan úgy erezheti, hogy nincs elfogadva, kívül esik a társadalmon, perifériára szorult, azaz szarnak rá nagy ívben a többiek, vagy inkább kifejezetten bántják. Az én határozott elképzelésem az, hogy a könyvben írt elmélet befogadásával tökéletesen beláthatja, aki ilyennek tartja magát, hogy ezen személyek nemcsak hogy nem felesleges gagyik, hanem a legfontosabb mozgató erők a világban.

Bővebben
14005

Kisebbségi outputok

Nem ritka eset az utcán vagy a buszon, hogy egyes emberek kisebbségellenes megjegyzéseket használnak. Azaz zsidóznak, cigányoznak vagy buziznak. Az előző gondolat kapcsán már megpróbáltam szemléltetni, hogy a kisebbség nagyon érdekes mozgató ereje a társadalmaknak. Jól láthatjuk, hogy teljesen új energiák jönnek erről a területről. Tehát nem véletlenül voltak, vannak és lesznek kisebbségek. Mint arra a Pareto-elvnél utaltam, a társadalmak kb. 20 százalékát kitevő csoport más utakon jár, és más, új impulzusokat ad a rendszereknek. A fentiek okán fontosnak tartom, hogy beszéljünk néhány mondatban a kisebbségek többség felé áramló energiáiról.

Bővebben
3884

A politikáról

Sokan szidják a politikusokat, hogy ilyen meg olyan gané emberek. Azt viszont mindenki elfelejti, hogy minden népnek olyan politikusai vannak, amilyeneket látni szeretne. A nép hozza létre és termeli ki a politikusát, nemcsak választás útján, hanem belőle nő ki, mint egy igény. A magyar nép jelenleg ilyen politikai erőket akar látni, így kár emiatt agyvérzést kapni. Nemrégen az országunk neve is új lett. Magyar Köztársaságból Magyarország lettünk.

Bővebben
3813