Flowrider életmód

„A HULLÁMON LEGYÉL, NE ALATTA”

Amennyiben megismered a tudomány legújabb megállapításait és összerakod az információkat, rá fogsz jönni Te magad is, hogy az Univerzum nem más, mint egy hatalmas élő szervezet. Ennek megértésében tud segíteni a könyv (Tao Újratöltve, avagy az avatár elpusztítása) és a weboldalunk. Ha ezt átlátod, akkor meg fogod érteni, hogy ebben bennünket körülvevő „élőlényszerű információs folyamban” (nevezheted mátrixnak) egymással szoros kapcsolatban álló események programok szerint haladnak bizonyos komplex célok felé. Ezeket a célok megvalósulásával egyező folyamatokat nevezzük flow-nak.

A flowrider az, aki megismerve magát megfejti a saját programjának lényegét (életcélját) és azt, hogy nincs más dolga, mint hagyni történni az eseményeket. A történések kapcsán viszont a rider (az egyén) nem passzívan elvonul, hanem éppen ellenkezően teljes figyelmével a jelenben van és keresi a saját hullámait. Éppen úgy, mint a szörfösök az óceánon. Akik nyugodtan lógatják a lábukat a vízbe és csak lazán nézik a napsütést, amikor olyan hullámok jönnek, amelyek nem késztetik cselekvésre. Amikor viszont egy szörfösnek megjön a saját hulláma, villámgyorsan felpattan rá és eggyé válik vele. Így hamar rá fogsz jönni, hogy nem a körülmények tesznek boldoggá, hanem ha boldog vagy, akkor automatikusan jók lesznek a körülmények. Gazdagon fogsz élni a létezés minden vonatkozásban.

E flowrider életmód pedig a következő példával érzékeltethető a legjobban. Amikor a flow-ban vagy, akkor az olyan, mintha egy áramló folyó középső medrében haladnál a csónakoddal. A folyam természetesen kanyarog, lassul, gyorsul, és időnként kicsit vagy nagyon hullámzik. De ha követed a medervonalad és felveszed a hullámok ritmusát, akkor boldogan és gondtalanul haladsz előre. Ha a folyam középvonalát elhagyod, vagy feleslegesen kapkodva evezel, vagy visszafogod a csónakod, akkor egymás után negatív hatások érnek. Kövekkel ütközöl, a benyúló tüskés növények megszúrnak, seggedbe harap egy aligátor stb. Ha tehát a folyam – azaz a flow – szabályaival ellentétesen próbálsz előre jutni, akkor egyre nagyobb traumákkal fogsz találkozni. Fel fogsz borulni, víz alá kerülsz stb. Ha pedig még így sem térsz vissza a jó nyomvonalra, végül belefulladsz a folyóba. Amennyiben viszont képessé válsz felismeri, hogy a Rendszer tényleg így működik, és megérted, hogy neked az áramlással együtt a hullámvonalon kell haladni, úgy egy boldog és izgalmas rafting után végül kijutsz az örök nyugalom napfényes tengerére.

HOGYAN CSINÁLD?

Ha úgy érzed, hogy az utad erre vezet és szeretnél boldogan, de egyben lazán is élni, a következőket kell tenned:

Az első lépés, hogy megértsd a világ működését és azt, hogy ebben a világegyetemben minden azonos elemekből épül fel és minden-mindennel össze van kapcsolva. Ebben a bonyolult kapcsolati hálóban pedig valamennyi elem programok szerint halad bizonyos célok felé.

A második lépés, hogy felfedezd önmagad és azt, hogy számodra a rendszer milyen célokat határoz meg. Ezen programcélok azonosításában fog segíteni a boldogság érzése. Ez azt jelenti, hogy ha megtanulod megfigyelni magadat, akkor rá fogsz jönni, hogy a boldogság érzését mindig akkor kapod, amennyiben az életcélodnak megfelelő tevékenységet végzed.

A harmadik lépésként pedig analizálni kell, hogy mi nem vagy. Ez fogja megmutatni, hogy mi az programhalmaz, amely csak egy felvett személyiség számodra. Ez nem más, mint az avatárod. Azaz ez egód által generált és az eddigi életben magadra vett olyan védelmi háló, amely mögött viszont ott vagy Te.

A negyedik lépésben az avatárodat kell leválasszad magadról olyan új és számodra élvezetes programok bevitelével, amelyek segítenek megerősíteni saját személyiséged. Így fogsz tudni előbújni az avatárod mögül. Ehhez adunk olyan praktikus tanácsokat, amelyekkel (például egy új napirend kialakításával) folyamatosan és gyökeresen meg fog változni az életed. Ezek a tevékenységek idővel erőfölénybe tudnak kerülni az életed hetes ciklusaiban. Ekkor fog bekövetkezni az a valódi áttörés, amellyel (most még számodra) hihetetlennek tűnő eredményeket fogsz tudni produkálni. Új segítő kapcsolataid lesznek, a munkád a hobbiddá fog válni és nem elhanyagolhatóan pedig állandósulni fog benned a boldogság érzése.